El primer dia laborable de les noves línies d’autobús L20 i L21, que substitueixen les antigues L10 i L21 i fan alguna variació del recorregut, s’ha saldat amb normalitat, tot i que algunes persones usuàries d’aquestes línies interurbanes, encara no estaven prou al cas d’aquests canvis.

Tant la L20 com la L21 continuen passant per l’hospital de Bellvitge, però a partir d’ara la línia de referència per anar a l’altre hospital que atén la ciutadania de L’Hospitalet, el Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, serà la L20, ja que la L21 ja no tindrà parada a l’hospital comarcal del Baix Llobregat.

La L21 ja no tindrà parada al Broggi, però, en canvi allargarà des de Sant Joan Despi fins a Sant Feliu de Llobregat.

Hem recollit alguns testimonis a l’hospital de Bellvitge.

La Yolanda Fumanal Bielsa ha explicat que “em semblen bé els canvis per+o no en tenia ni idea i m’he trobat buscant la L10 quan resulta que ara és la L20”.

Martín Maldonado Gonzalo ha dit que “m’ha agafat de sorpresa i, de fet, em pensava que havien tret la L11”.

En canvi el Denis Simarro Tello ha dit que “estava informat dels canvis des de fa cinc dies si fa no fa i el nou trajecte de la L20 ja em va bé igual”.

De la seva banda, l’Adriana González Baril, que estudia a campus de Bellvitge de la UB, ha indicat que “m’acabo d’assabentar perquè aquestes línies només les utilitzo per tornar de la universitat”. I la seva companya Aitana Moreu Cancio ha afegit que “jo també faig servir aquests busos per anar i tornar de la universitat, però em pensava que només havia canviat la L10”.

Nou recorregut

Els traçat per l’interior de la ciutat d’aquestes dues línies de bus no varia gaire, però a Bellvitge la L21 tindrà més recorregut i ara també passarà per les avingudes Amèrica i Europa i l’estació de RENFE Bellvitge-Gornal i continuarà recorregut cap al Nord de la ciutat per l’avinguda de la Fabregada.

A banda del grau d’informació prèvia i els itineraris de cadascú, sí que hi ha coincidència pel que fa a la millora que suposa que s’incrementin les freqüències de pas, que els busos passin  més sovint.

En dies feiners, la L20 tindrà una freqüència de 15 minuts i de 20 minuts els caps de setmana,  mentre que la L21 passarà cada 20 minuts i, a més, també funcionarà els caps de setmana i festius.

Josep Rivero Artiaga ha explicat que “ja soc una persona gran i no tinc edat de tenir presses, però sempre va bé hi hagi més busos”. I Adriana González Baril ha afirmat que “s’agraeix molt perquè fins ara si en perdies un bus havies d’esperar mitja hora i es feia una mica dur haver d’esperar tant”.