La Marató de Donants de Sang ha arribat al seu equador i les xifres estan sent prou bones abans de dijous 19 de gener, dia en que finalitzarà.

“Podem dir que portem assolit la meitat dels objectius que ens havíem fixat, superant ja les 5.000 donacions, el balanç que en fem per ara és molt positiu” ha manifestat Joan Ramon Grífols, director assistencial del Banc de Sang i Teixits, a l’Entrevista de L’Informatiu.

Recordem que les persones interessades en donar sang tenen 12 punts fixes del Banc de Sang i Teixits, entre els que es troba l’Hospital de Bellvitge, i en els punts mòbils que es distribueixen al llarg del territori durant els propers dies.

Els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50kg i estar bé de salut, “aleshores en fem una petita valoració per avaluar-ne la idoneïtat, i si tot és correcte, procedir a la donació” ha afegit Grífols.

El repte del Banc de Sang i Teixits és arribar a les 10.000 donacions: “Pensem que la ciutadania s’està mobilitzant molt bé i podrem assolir aquest repte, que bona falta ens fa, perquè venim de les festes de nadal on la donació ha baixat més del que és habitual” ha apuntat Grífols.

Grífols ha animat a totes aquelles persones que donen sang a mantenir aquesta regularitat i “animo a aquelles que no han donat mai, que es connectin a la pàgina web per veure els punts on poder fer la donació, que ens ajudarà força”.

Després d’aquesta Marató de Sang, el Banc de Sang està ajustant noves campanyes “en funció de les necessitats que tenim de nivell de reserves. Per a nosaltres el nivell de reverves de 7/8 dies és un nivell de reserva normal” ha conclós el director assistencial del Banc de Sang i Teixits.