Les veus femenines de la història del blues han ressonat a través de la veu i la paraula de Queralt Albinyana, i han captivat al públic familiar present a la biblioteca Tecla Sala. Amb l’acompanyament musical TotaBlues i Martín J. Merino, l’espectacle ha homenatjat les artistes que han construït la música d’arrel afroamericana des dels anys 20 fins a l’actualitat. “El blues d’elles és una historia que intenta ubicar els motius darrere les cançons amb un repertori que posa el focus en les compositores i les cantants”.

El concert també és una oportunitat per acostar el gènere al públic més jove i sigui una porta d’entrada a la música blues, i segons Albinyana “amb els blues els nens poden descobrir una música que els pot ajudar a expressar les seves emocions”.

El blues d’elles s’emmarca dins el Cicle Blues&Boggie, que enguany, arriba a la seva majoria d’edat, amb una programació farcida de noms internacionals i mantenint l’essència del festival. El seu codirector Andrés Luque creu que “cal estar satisfets després de 18 edicions de tenir un cicle que no para de créixer “.

La festa de tancament d’aquest cicle serà la Boogie-Woogie Jubilée a l’Auditori Barradas el 25 de novembre, la protagonitzaran tres exponents en l’àmbit mundial: Lucca Filastro & Christian Rannenberg & Lluís Coloma Trio amb un concert per gaudir i viatjar per la història del blues i el boogie woogie.  

El cicle Blues & Boogie està organitzat pel Centre Cultural Collblanc-La Torrassa amb el suport de la Societat de Blues de Barcelona.