El barri de Bellvitge surt al carrer del 8 al 17 de setembre amb un munt de propostes diverses i plurals. No hi faltarà la cultura tradicional i popular amb força novetats com ara el circ, el conta contes, el futbol tennis, les batalles de rap, el primer homenatge a una dona de Bellvitge o la Fira d’economia social i solidària. La festa major té el suport del teixit associatiu i de tota la gent que s’hi suma. El pregó anirà a càrrec del Rugby Club L’Hospitalet en el seu 50è aniversari.

La festa major comença el dia 8 de setembre amb la Missa i l’ofrena floral de les entitats a l’Ermita de Bellvitge. Dissabte, 9 serà el torn del diables i diablesses i la XV Matinada de grallers. Els esports també hi seran presents amb bàsquet, futbol, rugbi i futbol sala.

La plaça de la Cultura acollirà el cercavila i la tabalada, ball concert i el pregó, a mitjanit, a càrrec del Rugby Club L’Hospitalet. I no faltaran els concerts de rock amb Las Bragas i el concert de pop amb Buying Batteries.

Diumenge, 10 de setembre, de 9 a 11 del matí, un clàssic com és la Cursa de la Festa Major amb les seves diferents categories i el recorregut des de la Rambla Marina fins el parc de Bellvitge. En un dia festiu hi haurà el ball de sardanes i exhibició de colles uniformades; tallers infantils i activitats lúdiques per la canalla, circ al carrer, el Ball de Festa Major i la nit de DJ’s. Els amants dels escacs gaudiran de partides simultànies i ràpides i concerts de rock, punk i heavy metal.

L’11 de setembre hi ha petanca per triplets; 33a Cursa Ciclista de Bellvitge, a les 9 del matí, amb sortida des de l’Avinguda Amèrica i els amants de les danses urbanes tindran tallers de hip hop. Serà a quarts de set de la tarda, a la plaça del Mercat. I la plaça de la Cultura acollirà Circ al carrer, a les 7 de la tarda. Tancarà la jornada les activitats que es faran a l’estand sociocultural José Antonio Montoya.

Dimarts, 12, la gent gran viurà la seva festa amb el Duo Fussion, a la plaça del Mercat. Festival de Teatre Amateur, al Centre Cultural de Bellvitge, el Bingo popular, l’Hora del Conte, manualitats, jocs tradicionals i Cant Coral amb el Cor Malaika.

Dimecres, 13, a les 6 de la tarda, màster class de Rumbes; festival de Teatre Amateur; Cinema a la Fresca, a la plaça del Mercat i activitats culturals de les entitats i espectacle de màgia. Acabarà la jornada amb escacs, taitxí, concert de música de sempre i cançó d’autor amb Eduard Arnau.

Dijous, 14 es retrà homenatge a Francisco Candel, a les 6 de la tarda, al Centre Cultural de Bellvitge. Festival de Teatre Amateur, l’actuació de La Lunares i una nova edició de l’Hora del Conte. Més partides d’escacs, Cant Coral; playback al Casal de Gent Gran de Sant Josep i Concert de pop rock.

Divendres, 15, recital poètic, a les 6 de la tarda, al Centre Cultural Bellvitge. a la mateixa hora, a la plaça del Mercat, Màster Class de Zumba. A les 7 h, Cors i Danses amb el folklore gallec; Festival de Teatre Amateur al Centre Cultural i Ball Concert, a les 11 de la nit a la plaça del Mercat.

Altres activitats de divendres, seran Espectacle de Titelles, activitats culturals de les entitats, Taller de Xapes i un Taller de Rugby; Musical de jotes aragoneses; Bellvitge té Màgia i un Concert de rock i pop electrònic.

Dissabte, 16, XI Fira comercial i artesanal de Bellvitge, tot el dia al passeig de Bellvitge; També Marató de taitxí Ciutat de L’Hospitalet, a la plaça de la Cultura; Festa Holi; XL Nit Jove; Dinar popular, a la Rambla Marina, 170; twirling; Circ al carrer i Ball popular i 1r Torneig de Pàdel Nigth AE Bellsport.

Diumenge, 17, darrer dia de la festa major, XI Fira Comercial i artesanal de Bellvitge. Les Botigues al Carrer, amb l’Associació de Comerciants de Bellvitge i la XV Bicicletada Popular. També es farà la XXI Trobada de Puntaires; Danses Tradicionals del món i Festival de Teatre Amateur amb l’obra “Criatures”. La Festa Major es clausurarà a les 22,20 hores, al parc de Bellvitge amb l’espectacle de focs artificials.