El Consell del Districte VI ha fet públic que l’antic Casal de la Gent Gran de l’Ermita de Bellvitge acollirà l’Oficina Jove que ara s’ubica a la Casa dels Cargols, a més d’un espai per als i les joves del barri. D’aquesta manera es donarà un nou ús a l’antic casal de l’Ermita, que va quedar sense activitat després que, ara fa un any, s’inaugurés el nou casal d’avis al passeig de Bellvitge.

D’una banda, l’equipament comptarà amb la seu de l’Oficina Jove, un servei municipal que ofereix acompanyament i assessorament als joves en àmbits com l’orientació acadèmica, l’ocupació, l’accés a l’habitatge o el benestar personal i emocional.

Laura García Manota, regidora de Joventut, explica que “actualment l’Oficina Jove està a la Casa dels Cargols, a Collblanc-Torrassa, però amb l’agument de l’activitat i dels recursos ha quedat petita i per això es traslladarà a Bellvitge. En paral·lel, estem acabant de dissenyar el projecte perquè la Casa dels Cargols segueixi sent un referent per als joves”.

Juntament amb l’oficina, l’equipament també acollirà un espai per als joves del barri que estarà dinamitzat pel Servei de Joventut de l’Ajuntament. 

“És important tenir un espai per poder cohesionar els joves de la ciutat, on puguin simplement estar-hi i xerrar però també amb una oferta de tallers i activitats lúdiques. A més, també podran venir a estudiar o connectar-se”, assegura García.

Els nous usos del Casal de l’Ermita han generat diferents opinions entre les entitats socials i veïnals de Bellvitge. Així, el president de l’Associació de Veïns de Bellvitge, Roque Fernández, explica que “no volem que l’antic casal quedi ocupat per oficines d’informació, volem que el 80 o el 90% de l’espai sigui per a activitats. I si l’Ajuntament vol fer una oficina més àmplia, que busquin un altre espai fora de Bellvitge”.

Per la seva banda, Montse Abolafia, membre de la junta de l’Associació de Veïns Independent de Bellvitge, creu que “l’antic casal hauria de ser un espai comunitari per al barri que no es dediqués només als joves, sinó que fos un lloc de trobada de les diferents generacions i un espai participatiu de persones migrades i de dones”.

Des del Club d’Esplai Bellvitge, però, consideren que “el trasllat a Bellvitge d’un equipament de ciutat com és l’Oficina Jove pot comportar beneficis per al barri”. Pel que fa a l’espai obert per a joves, el director de l’esplai, Xavi Castellano, assegura que “caldria una coordinació amb les entitats que treballem amb el jovent per tal de complementar-nos”.

En aquest sentit, l’equip de govern ha expressat la voluntat de comptar amb la participació del teixit associatiu del barri per concretar quina serà l’activitat del nou espai.