Un dels serveis que s’ha vist afectat per l’estat d’alarma ha estat l’atenció psicopedagògica per a infants de 0 a 6 anys que ofereix Baula, el Centre Desenvolupament Infantil i Atencio Precoç (CDIAP) a L’Hospitalet.  El centre fa seguiment dels seus pacients per telèfon i ara també ha obert una consulta telemàtica per a famílies no usuàries del CDIAP.

Ha estat precisament durant el seguiment telefònic dels seus pacients que els professionals de Baula han detectat un seguit de problemes recurrents ocasionats pel confinament. Segons el psicòleg i president de la cooperativa Baula, Eduard Díaz, “les famílies ens han parlat de trastorns de la son i de l’alimentació; d’estrés i esgotament; de conflictes familiars i de rpocessos de dol”.

Per aquest motiu Baula ha posat en marxa un servei a distància gratuït per a famílies amb infants menors de 6 anys, que no en seguin usuàries ja, que atendrà consultes per donar suport emocional i acompanyament a aquestes situacions de preocupació i inquietud que puguin viure les famílies durant el confinament.

Per sol·licitar aquesta atenció psicològica gratuïta, cal trucar al telèfon del centre, el 93 437.38.61 
o enviar un correu electrònic a consultacovid19@baulacdiap.cat 

Pel que fa a l’atenció presencial ordinària. Eduard Díaz diu que no es coneixen les dates de posada en marxa, de nou, del servei però que suposadament serà al llarg del mes de maig. Díaz afegeix que el servei es donarà amb totes les garanties de prevenció i seguretat.

Baula també està fent ús de les xarxes socials per donar consells. Per aquest motiu ha obert recentment un canal d’instagram @baulacreix