L’alcaldessa, Núria Marín, ha encoratjat l’equip de professionals de Baula, el Centre pel Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de L’H, a continuar prestant un servei públic cabdal en matèria de protecció social sobretot en l’actual context de crisi econòmica. Marín ha inaugurat les noves dependències de Baula a la Porta Nord de la ciutat. 

El nou local de Baula, més ampli i més ben equipat que el que havien ocupat fins ara al carrer Primavera, està emplaçat al carrer del Doctor Solanich, en els baixos d’una de les promocions d’habitatges de l’Obra Social de ‘la Caixa’ a la Carretera de Collblanc.

Baula és una cooperativa que funciona a L’Hospitalet des de fa 31 anys i que presta una àmplia gamma de serveis orientats a l’atenció als infants de fins a 6 anys que presenten trastorns en el seu desenvolupament. Així, un equip integrat per psicòlegs, treballadors socials, fisioterapeutes, logopedes i neuropediatres, entre d’altres professionals, duu a terme diversos programes d’atenció psicològica, teràpies individuals i de grup i assessorament a les famílies i centres educatius.

La presidenta, Anna Portabella, ha explicat que “aquest nou local ens ha de permetre atendre encara més infants i famílies, sempre treballant en xarxa amb d’altres instàncies de l’àmbit del serveis socials”.

Baula col•labora amb l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’ICASS, l’Institut de Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat. L’any 2013 va atendre més de 1.300 infants i va efectuar més de 500 visites, uns registres que van a l’alça, en bona mesura motivats per la manca de recursos que pateixen moltes famílies a causa de la crisi i que les fa “més vulnerables“, segons ha indicat Anna Portabella.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat l’esforç que Baula ha fet en els seus 31 anys d’història per millorar els seus serveis als infants i les seves famílies. Marín afegit que la col•laboració entre les administracions públiques i les iniciatives privades amb vocació social, com Baula, “són el camí que hem de seguir per garantir l’atenció als nens i nenes de la ciutat i la igualtat d’oportunitats”.

A més del nou local al carrer Doctor Solanich, Baula compta des de l’any 2002 amb unes altres dependències a l’avinguda del Carrilet, que donen cobertura a la zona de la Marina, al Sud de la ciutat.