El comitè organitzador d’Exposólidos, Polusólidos i Expofluidos ha fet un balanç més de positiu de l’edició d’aquest any, on han passat pels tres salons, celebrats a La Farga, més de 7.000 professionals del sector.

En aquesta segona edició, que ha aplegat 176 expositors, “l’èxit ha estat total, no només pels més de 7.000 visitants professionals que han vingut, sinó per la qualitat dels mateixos”, ha subratllat el director dels salons, Juli Simón, apuntant a més a l’augment de la “qualitat”, perquè els visitants d’Exposolidos, Expofluidos i Polusolidos han estat bàsicament professionals que han anat l’esdeveniment “per treballar”, és a dir, per buscar respostes a les seves necessitats tecnològiques de sòlids, fluids i de captació i filtració per als processos industrials.

Però també ha estat tot un èxit, perquè el 98% dels expositors assegura que la d’aquest any “ha estat la millor edició de totes”. La majoria dels 176 expositors ja ha confirmat la seva presència a la propera edició, que se celebrarà del 3 al 5 de febrer de 2026 a La Farga.

Dins el saló s’han lliurat per primera vegada els Premis NOVA, nascuts amb l’objectiu d’impulsar la investigació i les innovacions, així com estimular la sostenibilitat en els processos industrials i, sobretot, donar visibilitzar les tecnologies de sòlids, la de fluids i la de captació i filtració d’emissions.

Guardonats dels Premis Nova 2024

A la categoria PIME per la Innovació en els seus Processos Industrials, el premi ha estat per a la murciana Tecnoproin, S.L.; a la categoria Gran Empresa per la Innovació en els seus Processos Industrials, Zabalgarbi S.A.; el premi NOVA 2024 a la Investigació en Processos Industrials, se l’ha endut l’Institut Tecnològic AINIA; el premi a la tasca de divulgació i de formació, per a la University of Greenwich (Wolfson Center); i finalment, el Premi NOVA Especial del Jurat ha distingit a la seva edició 2024 el saló professional Powtech, que se celebra a Nuremberg (Alemanya).

Els certàmens han tingut una trentena de conferències, destacant l'”Esmorzar sòlid” amb el Dr. Xavier Sala i Martín i la xerrada de Victor Küppers, on van assistir més de 600 persones.