Aquest any han participat nou municipis: Sant Boi, Esplugues, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i L’Hospitalet que, malgrat no pertànyer a la comarca, és una de les ciutats impulsores de la iniciativa.

La Baixcicletada celebra enguany la seva dinovena edició amb més de 500 inscrits. Aquesta ruta en la que participen nou municipis és una activitat que s’emmarca dins de la setmana europea de la mobilitat.

“És un recorregut lúdic, festiu, familiar, no pas un esdevenimement competitiu”, diu l’Anna Fernández, cap de Planificació i Control de la Mobilitat. Al recorregu han participat ciutats d’una i altra banda del riu on els participants “es van incorporant als diferents trams. La primera sortida és des d’Hospitalet i des de Sant Vicenç alhora i els dos braços conflueixen a Sant Joan Despí per acabar al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat”, ha detallat Fernández.

L’objectiu que es persegueix és sensibilitzar a la ciutadania que la bicicleta és un mitjà de desplaçament sostenible, segur i ràpid i també de fomentar l’ús d’alternatives al vehicle privat.
“En un municipi com l’Hospitalet, on estem molt ben connectats amb metro, autobús i trambaix cal fer una empenta en el foment de la bicicleta i els patinets, això sí amb un ús responsable dels darrers”, ha afirmat la regidora del Districte de Collblanc-Torrassa, Olga Gómez.

Cada municipi ha comptat amb un lloc de trobada i hora, que en el cas de l’Hospitalet ha estat a un quart de deu al Parc de la Marquesa i el recorregut fins a Torreblanca ha estat de diset kilòmetres i mig.