El Departament de Salut ha posat en marxa un pla de xoc degut al augment significatiu de persones que pateixen trastorns en la seva alimentació. Des de la pandèmia, els afectats, especialment joves, han trobat en el desordre alimentari una vàlvula d’escapament als seus problemes emocionals. N’hem parlat amb el Dr. Fernando Fernández, Aranda, a l’Entrevista de l’Informatiu.

El Dr. Fernández Aranda ha dit que “aquest augment exponencial d’afectats per trastorns alimentaris va començar durant la pandèmia i ha continuat després i l’augment és molt gran en el nombre de casos. Els més joves són els més afectats i hi ha molts aspectes a destacar com la influència de les xarxes, la incertesa davant el futur i els problemes econòmics i laborals. Tot plegat ha portat a una situació complicada”.

Fernández Aranda ha afegit que “aquesta situació ha fet que la mala alimentació hagi estat la vàlvula d’escapament. L’anorèxia i la bulímia, davant de l’estrès per la situació que s’ha viscut, han anat a més per la manca de recursos i d’eines per fer front a la nova i difícil situació”.

Moltes persones no són conscients dels problemes que pateixen per trastorns alimentaris. “Sortir és complicat i hi ha persones que sí són conscients encara que no volen resoldre el problema i hi altres persones que en són de conscients però no saben com sortir-s’en”.

El Dr. Fernando Fernández Aranda espera que “el pla de xoc suposi un major rapidesa per atendre als pacient i que l’espera sigui la menor possible perquè ara per visitar al pacient ens anem a més de les dues o tres setmanes de mitjana d’abans de la pandèmia”.