Els sindicats Ustec, Intersindical, Aspepc, CCOO, UGT, CGT i Usoc tornen a la vaga. Aquest dimarts han convocat dues hores d’aturada per forçar un gir en les negociacions amb el Departament d’Ensenyament. Aquesta és la primera de les quatre jornades de vaga anunciades. La pròxima serà el 25 de maig amb vaga a jornada completa. 

Després de dues hores d’aturada, passades les 10h escoles i instituts han de reprendre les classes amb normalitat.

El 2 de juny tornarà a haver-hi una aturada parcial de 8 a 10h i per últim, el 9 de juny tindria lloc la darrera jornada de protestes, amb vaga total.

Crida dels sindicats a secundar la vaga

Els sindicats convocants, en un comunicat unitari fet públic aquest dilluns, argumenten que “el personal dels centres educatius hem protagonitzat les mobilitzacions més grans dels darrers trenta anys, una autèntica revolució educativa amb l’objectiu de revertir les retallades que arrosseguem, millorar les nostres condicions laborals i augmentar els recursos necessaris per a la qualitat de l’educació pública en el nostre país (6% del PIB)”.

També valoren haver aconseguit obrir les negociacions amb el Departament d’Educació, però les propostes damunt la taula “continuen essent insuficients”, diuen.

Els sindicats critiquen “les desqualificacions del conseller als docents i les trucades dels últims dies als diferents sindicats amb propostes per trencar la unitat sindical”.

La Conselleria d’Educació va donar per trencades les negociacions amb els sindicats el 26 d’abril passat després que aquests rebutgessin la seva última proposta, que era recuperar l’hora lectiva a primària aquest setembre, i deixar l’hora lectiva de secundària per al curs 23-24.

Motius de la vaga

  • Retirada del nou currículum
  • FP pública de qualitat i equiparació salarial.
  • defensa de la immersió lingüística.
  • Reversió de les retallades dels darrers anys
  • Estabilització del personal interí i laboral
  • Supressió del decret de plantilles i de l’ordre del calendari