Més d’una trentena d’alumnes de Plató de Cinema es troben aquests dies immersos en el rodatge de “Debut”. Es tracta del primer llargmetratge produït per l’escola que ha comptat, a més, amb exalumnes d’interpretació de diverses promocions anteriors.

Els directors són dos alumnes del tercer curs de cinematografia de Plató de Cinema, la Bruna Nicolau i l’Andrés Horcas, que expliquen com “la història de “Debut” parla sobre els inicis dels actors, que és l’etapa que estem vivint”.

Els directors de Debut, la Bruna Nicolau i l’Andrés Horcas, durant un rodatge a El Pecat, Santa Eulàlia

La Rita, interpretada per l’Alba Vilriales, és la protagonista. Una actriu que es presenta al càsting d’un prestigiós director de cinema. Durant el procés de selecció haurà de competir amb altres vuit actors i també amb el seu bloqueig emocional.

La protagonista de “Debut”, Alba Vilriales, explica que se sent identificada amb el personatge, ja que ella també va haver de superar aquest bloqueig emocional.

“És un procés pel qual passen molts actors. Arriba un moment que els problemes personals no et deixen avançar en la teva vida professional. La pel·lícula és el procés de superació de la Rita”.

L’Alba Vilriales i l’Alba Tomás interpretant dues de les protagonistes de Debut

El director de Plató de Cinema, el Danel Aser, que ha estat present a cada sessió de rodatge, dona als alumnes i actors total llibertat. “Amb aquest projecte volem que els alumnes s’apropin al món professional. De curtmetratges també n’hem fet, però aquesta és la millor manera d’aprendre tots els girs que pot fer arribar a fer un personatge”.

Alumnes de Plató de Cinema i exalumnes d’interpretació durant el rodatge de Debut

Els alumnes de cinematografia valoren, sobretot, l’oportunitat que els està donant l’escola. L’Edén Sevilla, alumna de l’equip de producció, remarca que “l’escola et dona certa seguretat, però quan surts t’adones que no hi ha tantes possibilitats de treballar amb la llibertat que et donen aquí”.

“Debut”, que s’ha finançat en un 20% a través d’un Verkami, té encara al davant una setmana de rodatges a altres localitzacions de Barcelona. Tot l’equip té l’il·lusió de poder compartir-la, aviat, a la pantalla gran.