Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes de l’assassinat amb arma de foc que es va produir ahir al vespre al barri de Collblanc. Cap a les 8, un jove equatorià de 21 anys ve rebre diversos trets mentre es trobava al parc de la Marquesa.

Sembla ser que la víctima, en el moment dels fets, estava acompanyat per una noia, quan de sobte va arribar un home en moto, es va apropar al jove i li va disparar.

Segons apunten algunes fonts, el noi va poder caminar uns metres després de rebre els trets, i va arribar fins a la plaça del mercat de Collblanc. Tot i que una infermera que passava per la plaça va intentar ajudar-lo, el jove va morir poc després, segons va relatar un veí.

El tinent d’alcalde de Governació, Francesc Josep Belver, ha demanat que no es comencin a llençar especulacions al voltant d’aquest assassinat, ja que entorpeixen la investigació policial dels Mossos d’Esquadra. Belver ha assegurat que aquest ha estat un cas de violència aïllat dins d’una ciutat que té més de 250 mil habitants, i que precisament per això el fet és notícia, perquè no acostuma a passar a L’Hospitalet.

Aquest acte violent ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre l’existència de bandes llatinoamericanes organitzades. La coordinadora de la Comissió d’Entitats de Collblanc-la Torrassa, Carme Morro, ha lamentat els fets ocorreguts i al mateix temps s’ha mostrat sorpresa, ja que ha explicat que a dia d’avui no es té constància de l’existència de bandes de joves violentes a l’estil dels Ñetas o Latin Kings al barri.

També ha reclamat que no es caigui en el prejudici d’identificar els ciutadans nouvinguts amb el fenomen de les bandes i de la violència el president de Fedelatina, la Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya, Javier García Bonomi.

Igualment, Ernesto Carrión, president de l’associació boliviana Nuevos Colectivos, ha fet una criada per defugir els prejudicis socials sobre la immigració, però ha demanat que sobre els ciutadans violents recaigui la força de la llei.

Al voltant d’aquest assassinat, el grup municipal de CiU ha tornat a reclamar més presència policial als carrers de la ciutat ja que, segons diuen, hi ha certa sensació d’inseguretat. La portaveu a l’Ajuntament, Meritxell Borràs, considera que alguns parcs de la ciutat son un viver per a les bandes juvenils violentes.


A hores d’ara, els Mossos d’Esquadra interroguen diversos testimonis dels fets. Algunes fonts apunten com a causa de l’homicidi una revenja entre bandes juvenils llatinoamericanes.