Els curts ‘Asesino en las sombras’ i ‘Última pulsación’ han estat els guanyadors de la tercera edició dels premis Mercès. Aquest festival de curtmetratges organitzat per l’IES Mercè Rodoreda ha premiat els projectes cinematogràfics dels alumnes de tercer d’ESO del centre.

Els joves cineastes han guionitzat, gravat, dirigit, actuat i muntat les obres premiades en una gala digna dels premis Oscars i on s’han vist recompensades les hores d’assajos, interpretació i creació d’històries originals per part dels joves concursants.

Una gala amb catifa vermella

No ha faltat la catifa vermella on els alumnes han desfilat vestits de gala després de mesos de treball en equip i aprenentatge del món audiovisual que han valorat molt positivament tot i l’esforç que els ha suposat dur a terme les seves obres: “Crec que és una molt bona iniciativa perquè hem après a editar i a gravar i és molt bo per tothom”, explica el guanyador el premi a Millor Actor, Pablo Pastor.

Per la seva part, els professors destaquen la dificultat de dur a terme un festival així amb els mitjans dels quals disposen: “És tot un repte organitzar, donar les indicacions adequades… han de treballar en equip, gestionar el temps i les gravacions per editar el curtmetratge”, assegura el docent Albert Royo.

Una de les novetats enguany ha estat la inclusió de la categoria de Millors Efectes Especials, la qual s’ha endut l’esbojarrat curt ‘Dinodia’. El nivell augmenta any rere any i els alumnes s’han mostrat molt satisfets amb la seva feina: “Des de petita m’agrada l’actuació, volia ser actriu, però ja veig que no em podria dedicar a això. S’ha vist reflectit el treball durant mesos”, assegura la guanyadora al premi a Millor Actriu, Abril Mejías.

Els premis Mercès tanquen així la seva tercera edició confirmant que es tracta d’un festival cada cop més estimat a l’institut Mercè Rodoreda i que promet continuar vigent en els pròxims anys.