Des de la representació del cos femení, fins a missatges reivindicatius per la igualtat o crits de desesperança. O icones pop com una Harley Quinn combativa o el d’una Olivia empoderada respecte a un Popeye feminitzat. En total una quarantena d’obres formen part de l’exposició “Art en femení”. La mostra s’emmarca en la programació del Dia de la Dona i es podrà visitar fins al 22 de març a l’Auditori Barradas.

Ja fa 24 edicions que, amb motiu de 8M, s’organitza aquesta exposició col·lectiva amb perspectiva de gènere en què participen joves artistes, col·lectius d’artistes i l’alumnat dels instituts de la ciutat. Les obres que en formen part tracten temàtiques relacionades amb el gènere, els estereotips o la violència que pateixen les dones.

La Berta López, per exemple, hi ha presentat la seva obra ‘De rialla de fulla d’arbre’. “És un arbre on les arrels són el cor de la noia i la tija les venes. Significa que riu amb el cor”, ha explicat l’artista. I a la mostra també hi és representada una dona invisibilitzada, la dona trans. “Elles també formen part de tot això”, ha apuntat l’artista Aitor González.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, que va tenir lloc aquest 7 de març, a l’Auditori Barradas s’hi va representar l’obra “Elles (La veu de la revolta)” a càrrec del grup de Santa Eulàlia Ela – Ela Teatre. L’espectacle està basat en les experiències pròpies de les actrius envers el masclisme i el patriarcat, a partir d’una lectura conjunta del llibre “Feminisme de butxaca” de l’autora Bel Olid.