Aquests dies s’estan instal•lant els barracots del carrer Goya que hauran d’allotjar els infants d’infantil de l’Institut Escola Maria Miret al setembre. Aquest curs els alumnes han fet classe en un espai que pertanyia a les antigues dependències de l’Acadèmia Cultura.

Tot i que estava previst que arribessin al gener, la seva instal·lació va endarrerir-se i ara sembla que podran estar operatius a l’inici del curs vinent. Des de l’equip docent, estan contents per la continuïtat de l’Acadèmia Cultura com a centre públic, però “la realitat és que és poc espai, són uns mòduls petits per als gairebé 70 nens i nenes que hi faran classe i això perjudica el projecte educatiu“, ha explicat Ingrid López, mestra d’educació infantil.

Tot apunta, que segons la informació de què disposen els docents, els barracots comptaran amb tres aules, un espai més petit, que podria ser la sala de mestres, i un despatx que “suposem serà la consergeria”. “No tindrem menjador ni gimnàs o una sala polivalent per fer desdoblaments o els projectes de coeducació“, ha afirmat López.

Això suposarà que els infants hauran de dinar a l’aula o desplaçar-se fins al carrer Mas, on hi ha els alumnes de primària i que segurament hauran de fer la psicomotricitat a l’aire lliure. Pel que fa al pati, segons han pogut veure en els plànols, comptarà amb uns 134 metres quadrats.

Des de l’equip del centre no saben quan es podrà fer el trasllat, però asseguren que no començaran el curs si els mòduls no estan en les condicions òptimes. “Si no tenim les aules condicionades, l’equip docent ens negarem a obrir portes perquè els nens i nenes necessiten un inici de curs en condicions“, ha conclòs.