Aquest dimarts obre portes, al recinte Fira Granvia, l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents.

L’edició d’enguany presenta xifres rècord amb més de 1.000 expositors, representants de 800 ciutats i més de 660 experts que converteixen la cita en el més gran aparador mundial de projectes urbans innovadors, centrats en estratègies per transformar les metròpolis actuals en espais més sostenibles, eficients i habitables.

L’SCEWC estructura el programa del seu congrés en vuit temes principals: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança i Economia, Vida i Inclusió, Infraestructures i Edificis, Seguretat i Protecció, i Economia Blava.

Entre les ponències destacades figuren les del cofundador d’Airbnb, Nathan Blecharczyk, que parlarà de com afronta l’empresa el futur, i la del FC Barcelona on el seu president Joan Laporta explicarà com el club de futbol lidera la transformació urbana dels voltants del seu estadi. Altres ponents destacats són la informàtica i experta en biaix algorítmic Margaret Mitchell, que treballa en la configuració de la IA cap a objectius positius a llarg termini; l’advocada especialitzada en IA Micaela Mantegna; i l’exministra d’Energia i Creixement Net del Regne Unit i experta en desenvolupament sostenible, Claire O’Neill.

Participació activa de L’Hospitalet

Entre els expositors s’hi troba un any més l’Ajuntament de L’Hospitalet amb un estand des d’on convidarà el públic a reflexionar al voltant de la intel·ligència artificial (IA), sobre els beneficis d’aquesta tecnologia per contribuir al benestar global.  

L’estand municipal disposarà de dos espais diferenciats, l’Espai Àgora i la Library Lab, en els quals es duran a terme diferents accions. Estarà ubicat al pavelló P2, nivell 0, estand C141, i durant tres dies, s’hi faran tallers, debats i presentacions per experimentar i prendre consciència de l’impacte de la IA en l’esfera educativa, social i laboral. Consulta la programació aquí.

L’edició més gran de la història

“L’Smart City Expo 2023 serà el més gran de la història. Les xifres demostren que l’ecosistema d’innovació urbana torna a estar en plena forma. Enmig de l’anomenada dècada d’acció, ha arribat el moment d’accelerar la transformació urbana a tot el món. Hem de preparar les nostres ciutats per al futur, perquè siguin realment més sostenibles, eficients i habitables. Moltes ja estan en aquest camí, i l’esdeveniment és una oportunitat per contribuir a aquest objectiu comú”, afirma Ugo Valenti, director de l’SCEWC.

Premis a la innovació i transformació urbana

La capital catalana serà també l’escenari dels World Smart City Awards, premis que reconeixen les iniciatives i els projectes més destacats en el sector de la innovació i la transformació urbana. Amb un total de 411 candidatures procedents de 63 països, la 12a edició d’aquests guardons és la de més participació.

A més, juntament amb l’SCEWC se celebraran Tomorrow.Mobility World Congress -centrat en la mobilitat urbana sostenible-, Tomorrow.Building -sobre la transformació de la indústria de la construcció-, Tomorrow.Blue Economy –centrat en les oportunitats de l’economia blava– i PUZZLE X, per explorar tecnologies exponencials que prometen remodelar el futur de formes sense precedents.