La biblioteca humana és una iniciativa d’aprenentatge global, innovadora i pràctica basada a crear un marc segur per a converses personals que ajuden a desafiar els prejudicis, combatre la discriminació, prevenir conflictes i contribuir a una major cohesió humana superant les diferències socials, religioses i ètniques. Es tracta d’un espai pel diàleg, on discutir temes tabú de manera oberta i sense condemna.

És una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

Edició 2024

Cada edició de la biblioteca humana presenta el seu propi catàleg de títols o “llibres humans”, persones que han patit discriminació o rebuig social a causa del seu estil de vida, del seu origen, de la seva religió o de les seves circumstàncies vitals, entre d’altres. En un esdeveniment obert al públic, els llibres humans “es presten” a lectors i lectores, a qui es brinda l’oportunitat d’escoltar les seves històries, amb la finalitat de trencar barreres socials, desafiar estereotips i prejudicis, i contribuir a la construcció d’una societat més justa i inclusiva.

Aquest any, es mantindran molts dels títols de la primera edició i se n’hi afegiran de nous.

La biblioteca humana també ofereix formació en diversitat, equitat i inclusió a empreses que volen incorporar la comprensió social a la seva força laboral, així com augmentar la seva consciència cultural per establir associacions més profundes amb els clients.