El barri del Gornal ha celebrat la seva Festa Major amb un cap de setmana ple d’activitats culturals i d’oci. Aquest mateix diumenge, dia final de les festes, han tingut un matí on l’esport i la dansa han tingut un paper molt important, però on també hi ha hagut lloc pels més petits i pels més grans.

L’avinguda Carmen Amaya ha acollit una concentració de puntaires, una festa infantil i una exhibició de balls llatins a l’escenari principal. Primerament, l’Associació de dones del Gornal ha celebrat la seva cursa solidària; després, el veïnat ha gaudit d’una classe de zumba dirigida i a continuació han tingut lloc els balls llatins. Simultàniament, les puntaires realitzaven la seva concentració.

El treball manual que fan les puntaires, la majoria gent gran, és molt important per la seva salut. “Et diré el que em va dir a mi un metge: fer això va molt bé per la memòria. També va molt bé per les mans perquè estan en moviment. És com si fos una teràpia. La ment està ocupada mentre fan això”, ha explicat la Mercedes Bureau, presidenta de l’Associació Dinàmic Gornal. Les puntaires s’han reunit des de tots els indrets de la província de Barcelona, ja que aprofiten les ocasions com les festes majors per veure’s.

La Festa Major del Gornal ha deixat un bon regust a l’organització, que destaca que la participació ha estat molt positiva i que tot ha transcorregut amb civisme. “Potser una activitat que destacaria seria la festa jove, que la vam fer divendres. Era la segona vegada que la fèiem. És una forma en què la joventut pot fer seus tant el barri com la festa”, ha dit en relació amb com han funcionat les festes l’Antonio Yáñez, secretari del Grup de festes El Gornal.

Aquest any han tancat la festa amb un espectacle de varietats i amb un correfoc adult que ha estat a càrrec dels Diables de Bellvitge.