El Parc de la Marquesa ha acollit aquest diumenge el 17è aplec de la sardana i la segona jornada de cultura catalana de Collblanc – La Torrassa. La jornada ha estat organitzada per l’Associació Sardanista Collblanc-Torrassa i l’Espai de Cultura Terrarios Albos.

“Vam tenir la idea d’aprofitar l’aplec i convertir-ho en un dia de cultura catalana en aquest barri que reuneix gent de diferents llocs” explica Joan Joncadella, membre Espai de Cultura Terrarios Albos.

Durant la jornada les associacions sardanistes han ballat al ritme de les cobles Mediterrània i cobla Ciutat de Cornellà. A més, els esbarts dansaires La Renaixença de Poble Sec i Dansaires de L’Hospitalet del Casino del Centre han actuat al llarg de l’aplec.

També han participat a la festa els Gegants i Capgrossos de la ciutat i el Bestiari a càrrec de Tro, Centre de producció de la cultura tradicional i popular.

Les entitats sardanistes fan un bon balanç de la jornada i valoren que aquesta tradició es pugui popularitzar.

“Avui és un dia on hi ha diferents aplecs per tota Catalunya, per això la gent es reparteix. Nosaltres estem molt contents amb la rebuda de l’aplec al barri”, afirma Jaume Gubern, president de l’Associació Sardanista Collblanc-Torrassa.

L’Associació Sardanista Collblanc – Torrassa i l’Espai de Cultura Terrarios Albos destaquen la importància d’aquest aplec, ja que ajuda a mantenir la cultura i les tradicions catalanes entre els veïns i veïnes de L’Hospitalet.