Sortides culturals i d’oci, tallers, jocs o reforç escolar són algunes de les activitats que han preparat des de l’Associació Educativa Itaca per als infants del barri de Collblanc – la Torrassa. Des del 25 de juny i fins al 30 d’agost, el casal serà el lloc de socialització i lleure d’un bon grapat de nens i nenes. L’any passat, un miler d’infants van participar en els casals i enguany, els organitzadors esperen arribar com a mínim a les mateixes inscripcions com ha explicat Lídia González, subdirectora de l’Associació Educativa Itaca a L’Entrevista de L’Informatiu.

A diferència de l’any passat i tenint en compte el context de sequera, s’ha incorporat un protocol per equilibrar la sensibilització envers l’ús de l’aigua i la importància que els infants estiguin permanentment hidratats. ‘Volem treballar el tema de l’aigua des d’un espai de salut, però no contemplarem els jocs d’aigua que altres anys sí que ho fèiem’ ha comentat Lídia González. A més, molts nens i nenes viuen en pisos en situació de sobreocupació i per aquest moitu s’han buscat activitats en llocs que funcionen com a refugis climàtics.

Aquests i altres espais dels casals d’estiu es converteixen en llocs de seguretat, educatius, on referents adults es fan càrrec d’aquests infants, oferint activitats de qualitat i de garantia de drets bàsics, com és el cas de l’alimentació.

Altrament, també s’ha posat en marxa un sistema de tramitació de beques públiques i privades, que s’adaptin a la realitat de cada família per poder garantir l’equitat. Tota la informació per accedir a les beques i fer les inscripcions es pot seguir al portal web https://itacaelsvents.org/ca/.