Els tallers de ‘Poetry Slam’ han tornat aquest curs a les aules de L’Hospitalet. Una iniciativa que té com a objectiu de potenciar l’escriptura creativa i la posada en escena a l’aula. Aquest any amb la bona notícia que el Col·legi Tecla Sala i l’Institut Can Vilumara s’han sumat al projecte.

Els alumnes de primer de batxillerat del Tecla Sala han dut a terme la seva primera sessió del tallet sota la supervisió de la slamer Isa García, que ha estat l’encarregada de guiar el taller a través de diferents dinàmiques. La intenció era clara: desenvolupar la capacitat d’escriure dels joves per, posteriorment, plasmar els seus pensaments en el paper i poder comunicar-los davant d’un públic.

Isa García, ha explicat que “hi ha un canvi de paradigma entre els alumnes, fan un clic i deixen de veure la poesia com un producte acabat que tenen que analitzar. Ara passen a poder crear els seus propis textos i poesies. Ho fan amb la llibertat de poder escollir el tema i l’estructura. Pots decidir que és el que vols explicar i dir al món”.

Els alumnes del Col·legi Tecla Sala han valorat molt positivament aquesta nova experiència que fomenta la seva creació i sensibilitat artística. Un d’ells, el Joan Fuster, ha assegurat que “com amant de l’escriptura m’apassionen iniciatives com aquesta perquè ens podem formar sobre la poesia. Podem aprendre a escriure coses que potser sinó féssim tallers com aquest no les escriuríem”.

De la seva banda, l’alumna Claudia Blasco, ha destacat que “puc treure moltes coses d’aquest taller, m’encanta escriure i la poesia és un dels estils que més m’agraden. Saber que es pot fer poesia lliurement sense necessitat de que sempre tingui rima m’ha ajudat molt. A més amb els exercicis que hem fet he escrit coses que ni tan sols sabia que tenia dins”.

Dotze instituts de la ciutat participen en aquests tallers dels que sortiran els finalistes que participaran en la Jornada Jove de Poesia de L’Hospitalet. A més de l’Escola Tecla Sala, se suma enguany a aquesta iniciativa l’Institut Can Vilumara.

El programa Aula L’H del dimecres 6 de març tractarà el tema del certamen de Poesia Jove amb una de les coach, Crisal, i també amb dues guanyadores d’edicions anteriors.