L’espectacle Rouge Nord inaugurava la programació del festival Per Amor a L’Hart. Amb el seu circ contemporani, la companyia francesa Cirque Pardi portava al parc de la Remunta números d’alt risc, sempre explorant la simbiosi entre els humans i les màquines.

Una proposta renovada i sobretot amb aires cinematògrafics, al més pur estil Tarantino, en què es poden veure acrobàcies i equilibris dalt d’una grua mecànica o cotxe dels anys 70 mentre derrapa.

Per Carola Aramburu, una de les artistes de Rouge Nord, “l’espectacle té un estil de pel·lícula d’acció, com si fos un futur apocalíptic. Ens vam deixar anar per tot aquest univers, inspirats pel fet de no tenir por a l’aventura”.

Un dels números acrobàtics de l’espectacle ‘Rouge Nord’

El festival Per Amor a L’Hart arribat enguany a la vintena edició. Dues dècades apropant les arts de carrer a la ciutadania i reivindicant l’espai públic com un escenari on portar-hi circ, dansa o música en viu.

Un clam que feia A rienda suelta, un espectacle de la companyia Du’K’tO, que va transformar la plaça de l’Ajuntament en un punt de trobada on els jocs tradicionals, l’humor i l’espontaneïtat eren els protagonistes.

Bàrbara Vidal, intèrpret i codirectora de la companyia, explica que “es tracta d’un espectacle de circ i dansa acompanyat d’un humor absurd entre tres amics que volen passar-s’ho bé entre ells i amb el públic. L’objectiu és compartir la vida al carrer i recuperar la idea de jugar al carrer. Plantegem diferents jocs que s’enllacen i evolucionen”.

La companyia Du´K´tO combina el circ, la dansa i l’humor a ‘A rienda suelta’

El festival Per Amor a L’Hart compta enguany amb una quinzena d’espectacles, una programació diversa i gratuïta, amb propostes d’arts escèniques de tot tipus.

En aquest sentit, la codirectora del festival, Lara Renard, destaca l’espectacle Órbita de la companyia andalusa Zen del Sur, un espectacle que fusiona el circ, la dansa i la música flamenca”. També la Gal·la de Circ, una producció efímera en què diferents artistes del territori posen en comú diferents tècniques i disciplines de circ, així com el concert de Hip Horns Brass Collective, que compta amb tres generacions de músics de jazz i música popular.

Els espectacles del festival es podran veure fins aquest dissabte en diferents espais del barri del Centre.