El concurs de còmic i dibuix ha tornat a Collblanc-la Torrassa per vuitè any. En aquesta iniciativa, organitzada per la Coordinadora d’AMPAS-Endavant i el Centre Cultural del districte, els participants han de dibuixar un monument o edifici emblemàtic del barri.

La Sabela Rodríguez, representant de la Coordinadora d’AMPAS-Endavant, explica que “volem potenciar i donar a conèixer el patrimoni històric que tenim perquè hi ha moltes persones nouvingudes que no coneixen el barri on viuen. És una manera d’apropar-s’hi i formar-hi part”.

El concurs compta amb diferents categories per edats, des dels 6 mesos fins als 25 anys. Els més petits disposen de plantilles per poder pintar alguns dels elements més singulars del districte, unes il·lustracions que han fet sis il·lustradors i dibuixants vinculats a Collblanc-la Torrassa, com Raúl Deamo, Manoluts, Sara Díaz o Martí Monrós, que enguany ha elaborat una plantilla que recull la font de la plaça Espanyola i el Castell de Bellvís.

També es pot participar al concurs amb dibuixos, auques o còmics que recullin indrets del barri, amb un màxim de dos treballs per participant. A banda de les categories individuals, també hi ha modalitats conjuntes.

Una de les vinyetes de còmic que van participar en una edició anterior del concurs.

Es tracta de “Explica’m i dibuixa”, en què la gent gran explica històries i experiències on apareixen llocs, monuments o edificis singulars Collblanc-la Torrassa que els joves dibuixen. L’altra categoria conjunta és “Família i amics”, que està pensada perquè els infants més petits també puguin participar amb l’ajuda del seu entorn.

Els guanyadors rebran un lot de llibres i material per dibuixar. També es lliurarà el 7è premi especial Antonio Bernal, il·lustrador del barri i autor de còmics com el Capitán Trueno. La persona guardonada s’endurà un dels seus dibuixos originals.

Els treballs es poden lliurar fins el 13 de maig a les AMPAs, AFAs i escoles del districte, al centenar de comerços col·laboradors o a la biblioteca Josep Janés.