Ha començat la setena edició del Dansa Metropolitana. El primer espectacle que s’ha dut a terme a L’Hospitalet ha estat Cyberexorcisme, davant del Centre d’Art Tecla Sala. El número de ball ha estat dirigit per la Núria Guiu, qui s’ha encarregat també de la coreografia. Cyberexorcisme és protagonitzat per cinc ballarins i ballarines, que també són tiktokers, alguns dels quals compten amb una gran quantitat de seguidors a les xarxes socials.

L’espectacle està relacionat amb com els joves fan servir les xarxes socials i com es relacionen avui en dia, així com les coses positives que aquestes poden aportar. Amb aquest tipus de proposta busquen acostar-se a un públic heterogeni, a qualsevol persona interessada en la dansa i també a qualsevol que li hagi arribat el cartell del Dansa Metropolitana 2024.

“És una peça que ressona pels llenguatges que fa servir. Funciona molt bé amb la gent jove i funciona molt bé amb els diàlegs que ells utilitzen. Amb aquesta peça també aconseguim invertir la jerarquia de coneixement. És molt divertit que la gent jove sigui la que explica quins codis fan servir i també el que passa a l’escena”, ha declarat la Núria Guiu, a càrrec de Cyberexorcisme.

Durant tot el mes de març, diversos municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre els quals es troba L’Hospitalet, podran gaudir de la dansa oberta per tothom. En total, aquest any, el festival compta amb més 270 activitats.

Activitats programades per la resta del mes

A L’Hospitalet encara queden alguns números de dansa per gaudir que ja estan programats. La ciutat disposarà de prop de 20 activitats ben diverses. El pròxim 8 de març es representarà Los perros, a Can Trinxet; el Teatre Joventut presentarà dues mostres nacionals i internacionals, primer serà el torn de La ciudad de los otros, a càrrec de la companyia colombiana Sankofa Danzafro, amb una representació el dia 9 març; més tard també comptaran amb la presència del José Manuel Álvarez, ballarí local que presentarà el seu nou espectacle Muerdelimones. Per la seva part, l’Auditori Barradas acollirà El duelo del hombre, el dia 17 de març, a càrrec de la companyia d’Iván Góngora.

Aquest any també es donarà espai a la canalla. El divendres 15 de març els estudiants de primer curs de les escoles públiques de L’Hospitalet ballaran al ritme de diferents estils musicals, amb música en directe interpretada per alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). Aquesta activitat tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet.

Finalment, també comptarà amb un ampli programa d’intervencions gratuïtes en diversos espais de la ciutat. Territori Dansa concentrarà en una sola jornada (la del pròxim dia 16 de març, durant tot el dia) tretze peces diferents que es podran gaudir al Poliesportiu del Centre, els jardins de Can Sumarro, els patis del Museu de L’Hospitalet i de la Masia de Can Riera i l’espai Palmeres.