“Era una gran figura, un referent, un gran puntal, també per la ciutat de L’Hospitalet”, així ha començat a definir el director artístic de la Fundació Arranz-Bravo, Albert Mercadé, a l’artista Eduard Arranz-Bravo que va morir el passat 20 d’octubre. “Ens estem recuperant del xoc, estem commocionats”, ha afegit Mercadé que ha visitat el programa cultural de Televisió de L’Hospitalet “Taquilla Inversa“.

L’Albert Mercadé ha repassat, al programa conduït per Laura Alsina, la trajectòria del pintor que ha deixat gran empremta a la ciutat, sobretot amb la creació de l‘Acollidora, símbol de L’Hospitalet, i el Pont de la Llibertat. “Tenia un dia a dia molt artístic, obra molt fecunda, amb exposicions a Andorra, Xangai, Nova York, que demostra que era un pintor internacional en plena activitat”.

Per al director de la Fundació: “L’Eduard ens deixa aquesta pintura expansiva, tenia la necessitat d’obrir l’art a la societat, i per tant va pintar fàbriques, escoles, hospitals, places, patis, a través d’una pintura apassionada, alegre i vital. Per resumir-ho era el pintor del poble”.

“L’obra de l’Eduard està en la memòria col·lectiva de tots, plena d’anhels progressistes i catalanistes, com la fàbrica Tipel, a Parets del Vallès, l’obra mural més gran del món en el seu moment”, ha afegit Mercadé que a nivell personal ha definit l’Arranz-Bravo com “una persona concentrada en la seva pintura, era molt tímid i d’anar per feina, tot i que a l’obrir-se era una molt generós”.

L’Acollidora | Arxiu

Les memòries d’Arranz-Bravo es presenten el 22 de novembre

Preguntat pel futur, “s’obre una nova etapa, plena de coses a fer i molt il·lusionant” ha apuntat Mercadé, “primer amb la necessitat de donar suport a l’art emergent, això es manté inalterable, i per altra banda queden coses per explicar de l’Eduard”. “Hem de resituar al seva obra dins la història d’art de Catalunya. Està poc situat en el món de l’art contemporani i això, des de la Fundació, és el lloc idoni per treballar-ho”.

Les memòries de l’Eduard Arranz-Bravo sortiran en breu, “de fet el dia que va morir l’Eduard, el llibre va entrar a impremta”, ha dit Mercadé que ha anunciat que “el proper 22 de novembre farem la presentació-homenatge i també una exposició. Serà un bon moment per repassar la vida de l’Eduard”.