L’hospitalenca Aroa González va jugar el passat dissabte el seu últim partit amb la selecció espanyola de rugbi, en el que va ser el seu quart Campionat del Món.

Quatre Mundials a les seves esquenes, 74 caps amb la selecció espanyola, deu vegades campiona d’Espanya, nou de Catalunya, una Copa de la Reina… El palmarès d’Aroa González parla per si mateix. Es tracta d’una jugadora històrica del rugbi espanyol i català que, aquesta temporada, penja les botes.

Aroa deixa el rugbi sent la jugadora que més participacions ha tingut amb la selecció espanyola. Un rècord de 74 internacionalitats que no continuarà creixent perquè “arriba una edat en la qual el teu cos no dóna per més”. “Vull fer altres projectes com, el més proper, ser mare”, afegeix.

No és, però, la primera vegada que Aroa Gonzalez anuncia la seva retirada, tot i que ara assegura que serà la definitiva: “L’altre vegada que em vaig retirar realment ho volia deixar, estava cansada física i psicològicament. Però ‘Yunque’ em va trucar i em va tornar la il·lusió. Ara ho deixo perque sóc conscient que venen des de darrere amb força”.

Una retirada agredolça, ja que la riberenca volia jugar el seu últim partit “a l’Hospitalet, la meva casa”. Tot i això, no descarta estar vinculada al RC L’Hospitalet d’alguna forma però, de moment, no vol donar “falses expectatives” perquè encara no té clar que farà.

I després de 23 anys jugant a rugbi, Aroa González té clar que marxa una part important de la seva vida. “El que més trobaré a faltar serà baixar a entrenar tres vegades per setmana”. A més, remarca els seus millors moments: “Amb l’Hospi, guanyar la Copa de la Reina. Amb la selecció espanyola, quan va arribar una carta a casa meva, amb 17 anys, dient-me que aniria a l’Europeu de Niza. I aquell mateix any em crida també la selecció catalana que també era per a mi el màxim”.