Nou pas endavant per instal.lar a l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias un museu immersiu que vol esdevenir un centre cultural innovador en l’àmbit de les arts visuals i els media art.

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment un pla especial urbanístic per aquest nou centre cultural. El fons d’inversió que impulsarà la iniciativa, Varia Investment, SL, invertirà 60 M€.

L’antiga fàbrica Godó i Trias, un edifici històric protegit que es troba a tocar de la Fira de Barcelona, a l’entorn de la plaça d’Europa, compta amb més de 7.000 m2 de superfície.

De moment, es desconeix la data d’inici d’obres i el nom del museu, tot i que havia sonat el nom de Factory Museum. 

Segons el projecte, Varia Investment Cultural, SL, invertirà 60 milions d’euros en recuperar l’antiga fàbrica tèxtil i impulsar-la com un ecosistema d’entitats culturals i d’entreteniment. Un espai cultural innovador que serà un museu d’art físic i digital que acollirà exposicions immersives històriques i contemporànies, a més d’un centre d’investigació, espais destinats a artistes i tallers formatius.

Segons van avançar mesos enrere alguns mitjans de comunicació, la rehabilitació i projecte arquitectònic anirà a càrrec del prestigiós estudi RCR Arquitectes, guanyador d’un premi Pritzker.