La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla de Biblioteques 2023-2030 que inclou l’ampliació de la xarxa i l’adequació dels espais a les noves necessitats de la ciutadania. També proposa més activitats comunitàries que dinamitzin la vida social dels barris.

L’H tindrà dues noves biblioteques

Una de les actuacions més destacables és la construcció d’una nova biblioteca al barri de Santa Eulàlia per compensar el tancament de l’antic equipament el març del 2021. L’Ajuntament està estudiant ara les possibles ubicacions.

El tinent d’alcalde de Cultura, David Quirós, encara no ha confirmat el nou emplaçament perquè segons ha dit “hem d’acabar d’enllestir el disseny de la futura biblioteca i definir els nous serveis que ha d’oferir. Per això no farem pública la ubicació fins que no estem segurs d’on puguem encabir-ho tot”.

Una altra proposta que inclou el Pla de Biblioteques 2023-2023 és la creació d’una segona biblioteca al barri de la Florida. En aquest sentit, David Quirós, ha dit que “la biblioteca actual ofereix un servei meravellós, però s’ha quedat petita per a un barri amb tanta població. El nou equipament serà tot un referent”.

Les biblioteques com a espais de cohesió social dels barris

El Pla de Biblioteques es basa en un model de la UNESCO segons el qual aquests equipaments culturals són espais de trobada puntals en la cohesió social del barri. Per això, s’hauran d’actualitzar, perquè hi puguin tenir cabuda activitats comunitàries que fomentin la creativitat i la inclusió.

La tecnologia donarà més autonomia als usuaris

Un altre aspecte cabdal és la implementació de la tecnologia d’identificació amb l’objectiu d’impulsar un model de biblioteca més innovador. D’aquesta manera, es facilitaria l’intercanvi de documents i l’optimització de recursos entre biblioteques.

També l’usuari tindria més autonomia i privacitat gràcies a l’autoservei a la vegada que el personal tindria menys càrrega de treball. La qual cosa els permetrà invertir més temps en la dinamització de nous formats d’activitats.