El Mercat de Ciència que s’ha fet durant tres dies al Mercat del Centre és una parada on les persones que visiten l’establiment han pogut formular dubtes sobre qualsevol tema relacionat amb la ciència.

Aquesta activitat forma part de les accions que s’estan portant a terme al carrer dins del pla estratègic en comunicació científica, LHCiència, liderat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració de l’empresa Eduscopi. Un seguit d’actuacions que continuaran al mes de desembre amb el bus i el metro de ciència.

Sandra Ruiz, cap d’unitat de projectes i innovació social de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha explicat que “el que volem amb activitats com aquesta és portar la ciència als llocs on normalment no es realitzen aquest tipus d’iniciatives per tal que la ciutadania se’ls trobi. Volem portar la ciència a la ciutat i a la ciutadania i fomentar un diàleg obert amb aquestes persones”.

Al Mercat de Ciència, persones dinamitzadores, divulgadores científiques, expertes en matèria de fisiologia, immunologia i nutrició han respost a les preguntes i dubtes de la ciutadania. Salva Ferrer, divulgador científic d’Eduscopi, ha explicat que durant aquests tres dies s’han trobat preguntes de tot tipus: “Les paradistes ens han preguntat quant triga una gallina a posar un ou i pel que fa a la nutrició va tenir molt d’èxit quan vam parlar de les bondats de la xocolata. Però també ens hem trobat preguntes sobre l’espai-temps, forats negres, coses molt curioses, que és el que aconseguim quan donem veu a la ciutadania”.

Malen Masot, nutricionista, ha assenyalat que “iniciatives com aquesta són importants per apropar la nutrició a la població, perquè l’alimentació també és una ciència, a més sobre els nutrients i altres substàncies alimentàries hem comprovat que els ciutadans tenen molts dubtes”.