Alumnes de diversos graus professionals del centre d’estudis CEAC han interactuat amb persones de la Xarxa Cuidadora d’Alzheimer Catalunya Fundació que han explicat les seves experiències. Pels joves alumnes ha estat tot un aprenentatge emocional. L’objectiu ha estat conèixer el testimoni de persones cuidadores, l’impacte del diagnòstic, o les dificultats del dia a dia amb una persona que es pot desorientar i perdre’s al carrer, i que pot arribar a no reconèixer els membres de la seva pròpia família.

Erika Borra Viktorova, alumna del cicle de Gestió Administrativa de CEAC FP, ha reconegut que “el que més m’ha emocionat és com les persones cuidadores han transmès un missatge amb tant d’amor. Vulguis o no, quan pateixes una malaltia greu com l’Alzheimer, sempre et cal poder tenir el suport d’una persona i tenir un contacte físic de benestar”.

Tinerfe de la Rosa Rey, alumne del cicle d’Infermeria de CEAC FP ha reconegut que “conèixer de ben a prop el testimoni de persones que tracten la malaltia a diari, com ara els cuidadors, et fa pensar moltes coses. És important interioritzar el missatge que ens han llençat de viure el dia a dia, perquè no sabem si ens pot passar a nosaltres en algun moment”.

L’Alzheimer concentra al voltant del 70% dels casos de demència. Les persones cuidadores han posat l’accent en la necessitat de no treure importància, per exemple, a petits descuits, oblits o distraccions que puguem tenir a qualsevol edat perquè com abans comenci el tractament millor.

També han recordat que cal que persones cuidadores tingui cura de la seva pròpia salut emocional. En aquest sentit, Núria Clos Gil, membre de la Xarxa Cuidadora de Alzheimer Catalunya Formació, comenta que “no pots pilotar una nau si no coneixes les eines que hauràs de necessitar. Tothom requereix d’ajuda, i les que ens dediquem a la cura de malalts d’Alzheimer necessitem eines també per al nostre benestar”.

Núria Clos Gil, membre de la Xarxa Cuidadora de Alzheimer

Com que l’activitat comptava amb alumnat de Màrqueting i Publicitat, Alzheimer Catalunya Fundació els ha plantejat el repte de fer una imatge gràfica específica de la Xarxa Cuidadora de l’entitat.

El projecte educatiu de CEAC, que duu per títol ‘Talent’, inclou aquest tipus d’activitats no estrictament acadèmiques, però que sí reforcen la formació integral de l’alumnat com a persones.

Abans d’aquest col·loqui sobre l’Alzheimer havien fet una activitat sobre la donació de sang i pròximament una primera jornada sobre gestió d’emocions, amb el director de cinema, Jordi Cadena.