Catorze passatgers ferits, un d’ells en estat crític, és el balanç de l’accident que ha patit un autobús de la línia L10 aquest migdia quan s’ha precipitat per un forat de cinc metres d’alçada en una zona en que s’hi fan obres de construcció d’un aparcament subterrani.

Un ferit crític, quatre menys greu i tres de lleus han estat atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en el lloc dels fets i posteriorment traslladats a centres hospitalaris. El ferit crític hauria estat hospitalitzat a Bellvitge. El ferit greu és al Moisès Broggi i sis menys greus: 2 a Bellvitge, 1 a l’Hospital Clínic, 1 al Broggi, 1 a Sant Boi i un altre al CUAP Sant Ildefons.

El #SEM ha activat 11 unitats per atendre els ferits i s’ha activat la prealerta PROCICAT. Als llocs dels fets s’hi han personat 20 agents locals de la policia d’Esplugues, 6 efectius de Protecció Civil i tènics de l’Ajuntament.

Els Bombers de la Generalitat ha rebut l’avís a les 13.48h. Tot seguit han desplaçat cinc dotacions al lloc dels fets, concretament a l’Avinguda Sant Ildefons amb l’avinguda de Cornellà, frontera amb el municipi de Cornellà, dins el barri de la Montesa. En aquest solar s’hi estan fent obres de construcció de diferents equipaments i promocions d’habitatge, entre ells un aparcament subterrani. En la cimentació d’aquest pàrquing és a on hauria caigut l’autobús.

Segons bombers, a l’autobús hi viatjaven 25 persones i totes han pogut sortir del vehicle pel seu propi peu, encara que un total de 14 han presentat alguna ferida i fins a 8 han requerit atenció mèdica. Cap treballador de l’obra ha resultat ferit.

El bus s’ha pujat a sobre de la vorera en arribar a aquest punt i ha caigut per un talús d’uns 5 metres. Les tasques dels Bombers s’han centrat en estabilitzar el bus ja que hi havia el perill que pogués caure a més fondària. El vehicle ha quedat bolcat totalment sobre el seu costat dret.

Segons el comitè d’empresa de Rosanbus, la companyia que gestiona la línia L10, el conductor va avisar per ràdio que es trobava malament. Se li va comunicar que aturés el vehicle i que s’enviava una ambulància al punt on es trobava. Però ja no va haver més comunicació amb el conductor. Representants del comitè d’empresa han explicat que potser el conductor va patir un desmai o alguna cosa similar que li va fer perdre el control de l’autobús.

La investigació la porta la Guàrdia Urbana d’Esplugues.

La L10 connecta els municipis d’El Prat, L’Hospitalet, Cornellà, Esplugues i Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat i és una de les línies més utilitzades pels hospitalencs que es desplacen fins a l’Hospital Moisès Broggi. A hores d’ara el servei ja està totalment restablert i la L10 i la L11 han recuperat la seva freqüència de pas normal, això sí, amb el desviament pertinent en arribar al lloc de l’accident.