La titular del Departament d’Educació, l’hospitalenca Anna Simó, ha participat en un acte de campanya a Santa Eulàlia en què ha qüestionat la gestió en matèria educativa que fa el govern municipal del PSC.

Així, la dirigent d’Esquerra Republicana demana que l’Ajuntament cedeixi terrenys per poder fer noves escoles a L’Hospitalet. Segons la consellera d’Educació, la normativa que fixa la mida que han de tenir els solars no és cap obstacle, tal com apunten partits polítics i sindicats de la ciutat.

En aquest sentit, assegura que els criteris ja són prou flexibles i que el problema és que les parcel·les que ofereix el consistori no són adequades.

Per Simó, “el solar on es va fer l’escola Ernest Lluch no tenia les mides reglamentàries i hem demostrat que l’hem pogut fer. Per tant, no fa falta parlar d’emergència educacional ni modificar normes perquè allò que necessitem és que l’Ajuntament ens cedeixi terrenys en condicions on construir, encara que siguin una mica més petits. Dels set que ens han ofert, només n’hi ha un en condicions”.

La consellera també ha instat l’Ajuntament a demanar subvencions per a la creació de places d’escoles bressol. “Tenim molts milions d’euros que venen d’Europa, i molts ajuntaments ens demanen subvencions per crear places o crear espais. Seria molt bo que l’Ajuntament de L’Hospitalet fes una sol·licitud ambiciosa de creació de places perquè tindrà cost zero per a les arques municipals”, ha dit.

A més, Simó ha assegurat que el Departament d’Educació segueix treballant en la reforma de les escoles incloses en el pla d’urgència.