La consellera d’Educació Anna Simó, veïna de L’Hospitalet, ha estat la convidada a l’espai de conversa del programa Aula L’H de Televisió de L’Hospitalet.  Simó ha expressat la voluntat del departament que lidera per donar resposta a les necessitats educatives de L’Hospitalet en col•laboració amb l’Ajuntament i confia en que el conveni per a la construcció de la Paco Candel estigui subscrit per ambdues administracions al setembre.

La consellera d’Educació Anna Simó confia que al setembre es pugui signar el conveni regulador per concretar els detalls del finançament de les obres del nou edifici per a l’escola Paco Candel. “De moment aquest dimarts s’ha fet un salt crucial amb l’aprovació de l’acord del Govern per garantir 8,2M€ de finançament per aquesta escola. Un cop es rebi el vist-i-plau d’Intervenció de la Generalitat i també ho revisi l’Ajuntament, ja es podrà signar”, ha dit.

En una entrevista al programa Aula LH emès aquest dimecres, Simó ha manifestat el desig de poder visitar com a consellera la seva ciutat -és veïna del barri de Sant Josep- coincidint amb l’inici de curs i “aprofitar per signar el conveni” que donarà el tret de sortida al concurs de licitació de les obres.

Per part de l’Ajuntament no s’ha volgut valorar l’acord de govern, però en reiterades declaracions anteriors el regidor d’Educació David Quirós, ha manifestat que per part del Consistori tenen tot a punt per licitar les obres en el moment que el conveni estigui rubricat.

L’AFA Paco Candel, però, ha confirmat als mitjans de Comunicació de L’H que manté la intenció de fer mobilitzacions a inici de curs en cas que el conveni no s’hagi signat per aquelles dates.

Massificació de les aules

Pel que fa a la massificació de les aules a la ciutat, especial les de la zona nord que superen les ràtios, la consellera ha explicat que el pròxim curs començarà amb 7 nous grups bolet i ha confirmat que s’està treballant amb l’Ajuntament, en una nova redistribució de les zones educatives per lluitar contra la segregació.

En referència a la construcció de nous centres educatius, ha apuntat que caldrà buscar fórmules imaginatives i sumar esforços amb l’Ajuntament per trobar solucions. “Conec la ciutat i sóc conscient de les necessitats, i per mi no quedarà. Cal treballar conjuntament en planificar. Després ja vindran les limitacions, de pressupost, de solars, de calendari, però la voluntat de les dues administracions existeix”.

Simó ha explicat també que s’està treballant per incrementar els recursos de les aules d’acollida. Per això, s’estan cercant noves vies com la possible col•laboració de les Escoles oficials d’Idiomes que reforcin l’acollida de nous alumnes.