Alguns pedagogs i mestres fa temps que reclamen la limitació de l’ús de les pantalles en els menors i s’han fet recomanacions com ara no deixar que els menors de dos anys vegin cap tipus de pantalla; dels 3 als 5, menys d’una hora diària  i un màxim de 2 hores a partir d’aquí.

La pedagoga i mestre Anna Ramis ha esta la convidada de l’Entrevista de l’Informatiu de TV de L’Hospitalet i ha dit que “recomanacions jo les augmentaria una mica més perquè crec que dels 0 als 3 anys els nens no haurien de veure mai les pantalles digitals de mòbils, tauletes o ordinadors. De 3 a 6, allò bo seria el menys temps possible i mai abans de dormir. I a partir dels 6 anys només un terç ha de ser oci digital”.

Ramis  creu que “és important controlar el temps però encara ho és més com ho fem i sobretot no posar pantalles simultàniament a altres activitats perquè poden provocar trastorns alimentaris posteriors i perdre consciència d’allò que mengem i de les relacions socials”.

Els pares s’han d’autoregular, ha dit Anna Ramis “per donar exemple als nens. I no me n’oblido del xumet digital quan es dona el mòbil a l’infant perquè calli. Una canalla aturada davant de la pantalla no fa el que necessita ni allò que li és propi com bellugar-se, relacionar-se amb l’entorn, descobrir i jugar.