La 12a edició de la Primavera Tapes té lloc del 18 al 21 d’abril i compta amb la participació de 29 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió, a més de combinats. Hi ha tapes de diversos estils culinaris i a diferents barris de la ciutat. Podeu planificar la ruta consultant el mapa interactiu de la Primavera de Tapes.

Aquest any la tapa més beguda passa de 3,5 a 4 euros, a petició dels establiments participants, per adequar l’import a l’increment del preu dels aliments, però mantenint un cost ajustat per afavorir la participació.

En aquesta edició, la Primavera de Tapes està apadrinada per l’Escola Superior de Gastronomia Barcelona Culinary Hub, de Planeta Formació i Universitats, ubicada a L’Hospitalet. El centre imparteix cursos de cicles formatius, grau i màsters relacionats amb el món de la gastronomia. Està adscrit a la Universitat de Barcelona i compta actualment amb més de 650 alumnes.

La ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis: vals regal de compra i degustació, menús, classes de pàdel i cerveses artesanes. Només cal que els participants omplin una butlleta amb la seva opinió després d’haver tastat tapes en tres establiments diferents com a mínim i dipositar-la a les urnes que hi ha a cada bar o restaurant.

D’altra banda, un jurat professional decideix els guardonats en la categoria de la Tapa de millor qualitat gastronòmica, la Tapa més saborosa i la Tapa més creativa per premiar els comerços participants.

Després de les Festes de Primavera, començaran les rutes de tapes als barris coincidint amb les festes majors. La primera serà Sant Josep de Tapes, del 16 al 19 de maig, i la seguiran Santa Eulàlia de Tapes, del 30 de maig al 2 de juny; Can Serra de Tapes i Collblanc-la Torrassa de Tapes, ambdues del 13 al 16 de juny; Pubilla Cases de Tapes, del 27 al 30 de juny, i, finalment, la Florida de Tapes, del 4 al 7 de juliol.

La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc al novembre amb la participació d’establiments de tota la ciutat.

Les rutes gastronòmiques són una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i l’associació L’Hospitalet Gastronòmic.