“Apropar la ciència i la història a la ciutadania a través de les pel·lícules”, aquest és l’objectiu de la nova activitat de ‘Pessics de ciència’ en paraules del seu coordinador cientific, Jordi Serrallonga. ‘Ciència i històries de cinema’ és una aposta mensual, gratuïta i oberta a tota la ciutadania.
Encara que pot semblar que la ciència i la cinematografia són mons molt llunyans: “de vegades, els conceptes molt complicats d’explicar a les aules o als llibres, tenim l’avantatge que es poden definir o resumir molt bé amb una escena o fragment de pel·lícula, que sovint tenen uns pressupostos enormes i ens poden fer reviure als dinosaures o fer viatges per l’espai”.
El Planeta dels Simis, primera pel·lícula del cicle
El dimecres 18 de setembre al Centre Cultural Sant Josep s’engega l’activitat amb una tertúlia amb Àngel Sala, director artístic del Festival de Cinema de Sitges, i Joan Castelló, que girarà entorn del “Planeta dels Simis“. Per a Jordi Serrallonga, no hi havia millor film per començar que aquest i és que tal com ha expressat a l’entrevista de L’Informatiu, li va cridar molt l’atenció quan era petit perquè s’estava tractant als humans com molta gent ha tractat als animals.
“Ara per sort, la ciència ha avançat molt a través de l’estudi del comportament dels grans primats, dels cetacis i d’altres mamífers, insectes, aus… I sabem que els animals som capaços de fer coses meravelloses”, ha afegit el coordinador de Pessics de Ciència.
El cicle també comptarà amb l’anàlisi d’altres films com Frankenstein o Àgora, la Història d’Hipàtia adaptada per Alejandro Amenábar.