Es tracta del primer i nou llibre d’Ana Polo, una publicació on s’expliquen conceptes com l’heteropatriarcat o els rols de gènere per a infants. Aquest dissabte, la llibreria Llavors ha acollit la presentació amb l’autora.

La periodista i humorista Ana Polo presenta ‘La meva primera guia feminista’ a la llibreria Llavors de l’Hospitalet, un llibre que pretén ser una introducció al feminisme per a infants. Amb un vocabulari senzill i metàfores adaptades per un públic més petit, Polo aborda temes com el consentiment, la pressió estètica i la diversitat de gènere i sexual.

“És una lectura que, si es fa acompanyada, permet als pares explicar i introduir aquests temes de manera més fàcil”, explica l’autora. 

A la presentació, la periodista ha anat exposant diverses situacions que les dones pateixen, des de l’infantesa, passant per l’adolescència i durant la vida adulta. Comportaments i actuacions encara normalitzades però que perpetuen la concepció de la dona com un subjecte passiu, cuidador i pacient.

“Des de ben petits les joguines ens marquen com serem d’adults; a les nenes se’ls guia per a què adoptin un paper de cuidadores mentre que als nois se’ls anima a construïr i explorar”, explica. “Una altra idea que transmeto és que no passa res per ser masclistes o racistes perquè hem crescut en una societat que ho és, però la nostra responsabilitat és canviar-ho, i la inactivitat sí que és culpa nostra”, senyala Polo.

L’autora ha recalcat el repte que ha estat traslladar conceptes complexos a un llibre per infants, però es mostra satisfeta d’aquesta publicació, que compta amb les il•lustracions d’Eva Palomar.