Al programa Taquilla Inversa han conversat amb l’autora hospitalenca Ana de Lacalle per presentar el seu darrer llibre, l’assaig ‘Filosofia des de las entrañas’. Ha dedicat més de 20 anys a la docència, concretament a l’ensenyament de la filosofia. I després de publicar diverses novel·les, assajos i articles ara torna amb novetat editorial.
De la Calle va començar la seva carrera amb la necessitat de parlar i d’investigar sobre la felicitat, però amb els anys afirma “m’he adonat que el rellevant és com viure amb el dolor, que sempre està present en la vida i volia veure com aprendre a conviure-hi, perquè la felicitat només són instants”.
L’assaig vol aprofundir en la idea que la filosofia és una eina per entendre el món i l’existència humana i l’escriptora afirma que ha “utilitzat un llenguatge planer i entenedor fugint de tecnicismes filosòfics”.
L’escriptora s’ha referit durant l’entrevista al fet que la filosofia com a assignatura fins fa uns anys s’impartia a la ESO i al Batxillerat i ara només es fa a Batxillerat i, a més, a Catalunya és la comunitat autònoma on s’imparteixen menys hores . En aquest sentit, assegura que “es tracta d’un greuge, i és curiós perquè vivim en una societat capitalista on el que interessa és que cada cop estem més especialitzats i tot allò que són estudis d’humanitats té menys espai als currículums. A la societat capitalista, no li interessa que ningú es plantegi si aquest és el tipus de vida que volem” .
Pots veure l’entrevista íntegra al programa Taquilla Inversa.