El CECOR és el centre de coordinació de tot el dispositiu de seguretat de MWC. En aquest espai es troben els operadors policials, els agents que controlen totes les operacions i fan seguiment de tots els incidents que hi puguin haver durant el congrés. A més controlen totes les imatges que arriben dels diferent equips i de les càmeres de seguretat del recinte firal.

Hem visitat aquest centre de coordinació amb Antoni Verger, cap de Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet. “La feina dels operadors és rebre totes les comunicacions de tots els serveis policials que estan treballant fent un seguiment de les incidències que s’estan produint. Les imatges que ens arriben ajuden a la presa de decisions dels comandaments policials que són els responsables dels dispositiu”, explica Verger

A més de les forces de seguretat, al CECOR també es troben els serveis d’emergència formats per bombers, el SEM, Protecció Civil, TMB i Ferrocarrils de la Generalitat. Tots aquests cossos són els encarregats de donar cobertura davant d’una possible emergència que es pugui produir al recinte.

Ángel Blanco, tècnic de Protecció Civil ha assenyalat que “els petits incidents els poden resoldre els serveis sanitaris de la fira. Però en cas que es produís un acció extraordinària o un esdeveniment més complex es necessitaria una ajuda externa i aquests cossos que estem aquí presents seríem els que gestionaríem tota aquesta part d’ajuda exterior”.

El Police Station Mobile és el punt on es poden dirigir els congressistes en cas de patir un furt dins o fora del recinte firal. En aquest espai els informen de què han de fer i com cursar la denúncia.

Antoni Verger, ha explicat que “la majoria de les denúncies que ens arriben són per furts. Congressistes que han patit el furt d’un maletí, una bossa de mà o un mòbil. Moltes d’elles també són pèrdues.”

El dispositiu policial integral inclou diferents àmbits de seguretat a dins del recinte firal amb efectius uniformats i de paisà i també a tot el perímetre de l’entorn firal i a les zones de restauració, hotels i transport públic. Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i Barcelona formen part d’aquest dispositiu a més dels serveis més especialitat dels cossos de seguretat.