Coincidint amb el Dia Mundial del Modelisme Ferroviari, que se celebra el 2 de desembre, l’Associació Amics del Ferrocarril farà aquest dissabte una jornada de portes obertes a la seva seu, a l’avinguda Amadeu Torner, a tocar de l’avinguda del Carrilet, que inclourà diverses activitats lúdiques, com l’exposició de maquetes i la possibilitat de conduir trens de petita escala.

En el programa Veïns, de TVL’H, el president de l’entitat, Àlex Mitjans, ha destacat que “serà molt especial perquè enguany se celebra el 175è aniversari del primer trajecte en tren a la Península Ibèrica, entre Barcelona i Mataró”. I ha afegit que “tindrem una maqueta d’aquell tren”.

Entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre es podrà gaudir d’una exposició en miniatura i gràfics del tren centenari i també dels models de tren a escala dels integrants de l’entitat.

El secretari d’Amics del Ferrocarril, Daniel González, ha destacat una altra activitat lúdica, la circulació de trens, i ha explicat que “ja sigui amb una aplicació de mòbil o amb el comandament que els poden donar la gent podrà conduir-los, tocar la sirena…, com si fossin de veritat”.

I el president d’Àlex Mitjans ha garantit que la jornada de portes obertes serà garantia d’entreteniment i ha afirmat que “la gent s’ho passa d’allò més bé, així que convido tothom a venir”.

Amics del Ferrocarril valora les obres a l’avinguda Amadeu Torner, ja que les activitats lúdiques que organitzen regularment es veuran afavorides per la configuració de rambla que tindrà aquell tram.