Un any més la Fundació Amics de la Gent inicia la campanya per l’estiu, una època difícil per a les persones grans que viuen soles. A causa de les altes temperatures molts punts de trobada s’han tancat, el que provoca l’anul·lació de moltes activitats a l’aire lliure. Aquest fet fa encara més evident la soledat no desitjada que pateixen molts ancians i ancianes.

La fundació ha creat aquesta campanya per acompanyar la gent gran i lluitar contra la solitud amb activitats diverses com berenars, tertúlies o excursions. A més, també es durà a terme l’activitat que es fa des de fa més de 30 anys, les Vacances Amigues.

Vacances Amigues

Es tracta d’unes estades de 3 o 4 dies que permeten a la gent gran gaudir d’unes vacances d’estiu fora de casa amb la companyia de persones de les seves mateixes edats i persones voluntàries que els acompanyen en aquesta experiència.

‘Fem possible un estiu en companyia’, campanya del 2024

L’entitat posa en marxa la campanya ‘Per un estiu en companyia’ que busca recaptar donatius per cobrir les despeses de les sortides i iniciatives que es portaran a terme. L’objectiu final és superar els 60.000 euros.

Gràcies a la tasca de prop de 2.800 persones voluntàries, la Fundació podrà organitzar activitats d’estiu perquè més de 2.700 persones grans gaudeixin d’espais i moments de socialització que els ajudin a pal·liar el sentiment de soledat no desitjada. 

Principals accions de la campanya 2024

  • Berenars de Sant Joan: durant el mes de juny hi ha programats berenars a diferents municipis de Catalunya per celebrar en companyia el Sant Joan.
  • Vacances Amigues: durant el mes de juliol s’organitzaran cinc sortides: a Calaf, en la que participaran prop de 135 persones grans i unes 70 persones voluntàries, i a València, Madrid, Saragossa i Sevilla es faran excursions d’un dia.
  • Organització d’activitats: sortides en vaixell, visites culturals, passeigs en grup i trobades diverses a diferents municipis

Com col·laborar