La Fundació Amics de la Gent inicia la campanya per l’estiu amb la mirada posada en la solitud no desitjada. La responsable d’acció social a L’Hospitalet de l’entitat, Antonia Tamayo ha explicat a l’entrevista de l’Informatiu que “el que fem com a entitat, és intensificar encara més l’activitat vers les persones grans que pateixen soledat no volguda i ho fem amb una diversificació d’activitats i depenent del territori.

La fundació organitza sortides en vaixellvisites culturalspasseigs i grups de cafès i de tertúlies tot i que ara tenen la mirada posada en Sant Joan.

Vacances Amigues

Després de juny, arriba un dels programes amb més éxitS de l’entitat, les ‘Vacances Amigues‘. “És un dels programes més demanats i això el que suposa és que diverses persones grans, acompanyats de voluntariat, passen 4 dies en una casa de colònies”, comentava Tamayo.

Són molts els usuaris que demanen any rere any sobre aquesta sortida que enguany tindrà lloc al municipi de Veciana a l’Anoia.

A l’estiu s’intensifica el sentiment de solitud per la rememoració de vacances passades. Per aquest motiu des de la fundació volen “Intentar que aquella idea que té un punt melancòlic es transformi en una idea de present, tenir com a fil el que recorden d’aquells estius joiosos, que els puguin recuperar a través d’aquestes activitats i trobades”.

Per poder dur a terme totes aquestes activitats, Amics de la Gent Gran busca recaptar donatius per cobrir les despeses de les sortides i iniciatives que es portaran a terme. L’objectiu final és superar els 60.000 euros. Un altre dels engranatges perquè la fundació funcioni són els voluntaris, que poden actuar de diverses maneres.