La presidenta del sindicat de dones futbolistes, FUTPRO, l’hospitalenca Amanda Gutiérrez, ha valorat positivament l’acord econòmic al qual es va arribar amb la Lliga F per tal d’assegurar un salari mínim digne. Al mateix temps assegura que seria bo que la futura presidència de la Federació Espanyola de Futbol estigués encapçalada per una dona.

El sindicat de futbolistes FUTPRO va ser un actor clau en la negociació de fa uns mesos on es va aconseguir que les jugadores professionals tinguin un sou mínim de 21.000 euros bruts aquesta temporada, de 22.500 l’any que ve, i de 23.500 d’aquí a dos anys.

La presidenta del sindicat FUTPRO, l’hospitalenca Amanda Gutiérrez, considera que va ser un bon acord com a punt de partida per a futurs convenis col·lectius: “Si mires d’on venim, amb 16.000 euros que es podien rebaixar a 12.000 euros, es pot qualificar d’augment significatiu. A més, es podria augmentar encara més si la Lliga F obté beneficis econòmics.”

Des de FUTPRO afirmen que va costar tant arribar a un acord per la visió empresarial de la Lliga F, que tot i haver rebut pels pròxims cinc anys 30 milions d’euros de l’Estat, 42 milions de la Lliga masculina, i 35 milions més pels drets televisius, es negava a reconèixer un sou mínim digne.

Davant de les eleccions vinents a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol, Amanda Gutiérrez reconeix que seria un pas endavant important tenir una dona al capdavant del màxim òrgan: “hauria de ser una dona preparada, amb la formació adequada i amb perspectiva de gènere. Seria perfecte”.

Les lluites pendents del futbol femení impliquen millorar els desplaçaments i les instal·lacions dels clubs, disposar dels mateixos professionals que el futbol masculí, lluitar contra l’assetjament sexual i que la maternitat sigui tractada amb normalitat.