Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de projectes d’edificació de l’Institut Provençana han fet una part de l’aprenentatge del codi tècnic de l’edificació i la seguretat contra incendis visitant el Parc de Bombers de L’Hospitalet.

El codi tècnic de l’edificació és el conjunt principal de normatives que regulen la construcció d’edificis a Espanya des de 2006. El cos de bombers s’encarrega d’explicar als alumnes les condicions de protecció contra incendis que han de complir establiments industrials i edificis.

El Teo Palma, alumne del grau, ens comparteix la seva experiència sobre la jornada. “És interessant perquè ens ho expliquen  professionals. Ens han parlat sobretot de sistemes contra incendis, per exemple, com evitar la propagació del foc tant en l’interior com en l’exterior” afirma l’estudiant. “Ens han explicat coses que ens poden ajudar en un futur”, afegeix.

La jornada formativa al Parc de Bombers es duu a terme cada any i se centra en dues parts. Per una banda, el bombers expliquen les particularitats del foc i dels incendis dins el món de la construcció. D’altra banda, els alumnes poden veure el funcionament del parc i la metodologia de treball, tenint en compte que és el que es poden trobar en el seu futur professional.