Alumnes del Col·legi Xaloc i persones amb discapacitat intel·lectual de l’Associació ALPI han treballat conjuntament en una obra de teatre basada en la pel·lícula ‘Campions’ i que han estrenat aquest dijous davant de familiars i companys al poliesportiu del centre educatiu. El projecte, que és un aprenentatge i servei, vol trencar tabús entorn la discapacitat intel·lectual.

Condemnat per no complir amb les normes de circulació amb el seu patinet elèctric, en Montes s’ha de fer càrrec d’un equip d’hoquei de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest és el punt de partida de l’adaptació de la pel·lícula ‘Campions’ que han portat a l’escenari alumnes de 1r i 3r d’ESO del Col·legi Xaloc i els membres d’ALPI i que també ha comptat amb la participació d’altres estudiants de primària.

“Representa treballar un valor tan important com la inclusió i sensibilitzar els alumnes en contra l’exclusió de les persones amb discapacitat”, ha explicat Raul Calle Martínez, coordinador de les activitats solidàries del Col·legi Xaloc i tutor de 3r d’ESO.

Tercer any de col·laboració

És el tercer any que el centre educatiu i l’entitat col·laboren en aquest aprenentatge i servei on comparteixen repartiment. Són quatre mesos d’assajos, cada divendres,  que els porten a teixir relacions que van molt més enllà de l’escenari. “L’acollida dels alumnes als companys d’ALPi és molt bonic i es veu la relació que de mica en mica va apareixent”, ha explicat la Mari Carmen Piedras, educadora social d’ALPI

El projecte va més enllà de l’obra i entitat i alumnes també treballen plegats durant el curs, per exemple, amb visites a l’associació per conèixer el seudia a dia o amb una cançó conjunta que interpreten per Sant Jordi.