Alumnat de 3r d’ESO de centres de secundària de L’Hospitalet han assistit a l’obra La Festa, una peça teatral inèdita de la companyia Plàudite Teatre i creada per a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, amb l’objectiu de fer reflexionar al jovent sobre les violències sexuals en l’entorn de l’oci nocturn.  

Identificar els conceptes de violències sexuals en els espais nocturns i les violències de baixa intensitat de les que es parla menys. Aquest és l’objectiu de l’obra “La festa”, interpretada per Plàudite, i creada per la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet. Aquesta obra esta dirigida a un públic jove que desprès del període de pandèmia torna a gaudir de l’oci nocturn. Es tracta de promoure accions positives que puguin tenir un bon impacte sobre l’alumnat i permetin treballar pautes i valors.

Pepe Castro, tinent d’alcalde de Convivència i Seguretat, ha assenyalat que “és important portar a terme accions de sensibilitat entre el jovent perquè coneguin els límits, les situacions amb la que es poden trobar per la nit i perquè tinguin instruments d’autocontrol”.

Altre dels objectius d’aquesta iniciativa és promoure la utilització de l’aplicació ‘Seguretat Ciutadana’ de la Guardia Urbana entre el jovent i les eines digitals que permeten fer trucades d’emergència. Eva Maria Bueno, portaveu de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, ha explicat que ” és una aplicació que fa incidència en el tema sobretot de seguretat exclusivament i que prement un simple botó pots donar una localització, et truquen immediatament i vé una patrulla de la Guàrdia Urbana a ajudar-te”

La majoria dels joves s’han sentit identificats amb els protagonistes de l’obra i han explicat allò que fan per sentir-se més segurs quan surten de nit. Durant el col.loqui posterior a l’obra s’ha obert el debat sobre si les polítiques de gènere s’han de centrar només en la dona, però també s’ha fet palès que la majoria aclaparadora de les víctimes són dones.

Més de 1000 alumnes de 3er d’ESO de centres de secundària de la ciutat han assistit a la doble funció d’aquesta obra que s’ha fet avui al Teatre Joventut.