Els alumnes de quart de disseny gràfic de l’EASD Serra i Abella reflexionen sobre el concepte d’identitat. I ho fan en una exposició al Centre d’Art Tecla Sala que han batejat amb el nom d’ “Alteritat: jo, tu, nosaltres, vosaltres”. L’exposició es pot visitar fins al 3 de març.

L’alteritat és un concepte filosòfic que consisteix en prendre consciència del punt de vista de l’altre, considerar-lo com a vàlid i tenir-lo present. Alteritat és també el nom escollit pel projecte expositiu dels alumnes de quart curs de disseny gràfic en el marc de l’assignatura de muntatges efímers de l’EASD Serra i Abella.

Un dels sis integrants de l’equip que ha ideat l’exposició, Brian Fernández, explica que l’alteritat “consisteix en veure l’altra persona de forma objectiva i, així, poder construir una societat mes justa i plena de diversitat”.De la seva banda, un altre dels integrants del grup, Noé Marlés, ha explicat que s’ha pres com a punt de partida les reflexions de diversos filòsofs contemporanis i “ho hem representat en diferents parts de l’exposició.

La mostra busca explicar com les relacions amb els altres influeixen en la construcció de la nostra identitat. D’aquesta manera el recorregut comença amb un “Nosaltres”, demanant la interacció del visitant perquè construeixi noves identitats. I segueix amb quatre fotografies fetes amb intel·ligència artificial i que busquen trencar estigmes.

L’exposició acaba amb una part més introspectiva on es convida al visitant a mirar-se en uns miralls que deformen la imatge. La mostra també consta d’un mural on les fotografies d’alumnes de l’escola Serra i Abella formen la paraula Alteritat. L’exposició es pot visitar al centre d’art tecla sala fins al 3 de març.