Per familiaritzar els nens i nenes a viatjar en metro, TMB organitza un seguit d’activitats per a les escoles on els infants descobreixen com moure’s amb aquest transport i el funcionament i l’entorn d’una estació. Televisió de L’Hospitalet ha acompanyat als alumnes de l’Escola Bernat Desclot en la seva visita a la parada Ciutat de la Justícia de l’L10.

Abans de viatjar en metro repassen les normes, com per exemple, quan hi poden viatjar les bicicletes o els gossos. Els alumnes de l’Escola Bernat Desclot s’han apropat a l’estació de la Ciutat de la Justícia de l’L10 per familiaritzar-se amb el funcionament d’aquest transport gràcies a l’activitat ‘Coneixem les línies automàtiques’ que organitza TMB.

“L’objectiu principal és que ells sàpiguen com fer-ho per comprar el bitllet, validar i viatjar, i si tenen algun problema on s’han de dirigir”, ha explicat Toni Pardo, tècnic d’operació de les línies automàtiques de TMB.

Els alumnes coneixen els vestíbuls de l’estació, com moure’s a les andanes i finalment pugen a un comboi on també repesen qüestions com per exemple els seients de prioritat per a persones amb mobilitat reduïda. Una de les coses què més els ha sorprès és el fet que el metro funcioni sense conductor.

I una de les coses que també han practicat és com han d’actuar en cas que es perdin a través d’un petit teatre. “Els hi expliquem que s’han de dirigir al personal de TMB o fer ús del botó per a emergències que hi ha a cada estació”, ha afegit Pardo.

Un altre dels objectius de l’activitat és fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport entre els més petits.