Amb l’objectiu de fomentar el debat social i la consciència crítica d’adolescents i joves, un grup de joves de la Florida ha endegat, amb el suport de l’associació de veïns i veïnes, el projecte ‘Altaveu Jove’.
Intercanviar punts de vista sobre eixos temàtics com feminisme i patriarcat, les desigualtats del capitalisme, la lluita contra el racisme i la xenofòbia i el medi ambient, entre d’altres, serà el vehicle per crear massa crítica, sempre en clau de ciutat.
La Irene, membre d’Altaveu Jove, ha indicat que “no volem parlar d’aquests temes de manera general, que això ja ho fa tothom, sinó que volem que la perspectiva siguin els problemes que travessen la gent jove de L’Hospitalet”.
A tall d’exemple, el Ricard ha indicat que “a L’Hospitalet no tenim prou arbres i es talen arbres a diari, com a la Carretera de Collblanc no hi ha arbres, i és una cosa que hauríem de millorant, començant per l’acció directa del jovent”.
Les trobades de debat es fan els diumenges, a les 11:00, al local Pomezia, al número 10 del carrer Pins, a tocar de la part alta del parc de Les Planes.
Per donar a conèixer el projecte faran ús de les xarxes socials i publicaran continguts diversos, com ara enquestes de carrer sobre temes d’actualitat, i un pòdcast de ràdio, el primer número del qual, centrat en la presentació i explicació del projecte Altaveu Jove, el pujaran aquesta setmana.
També volen publicar una revista en paper, tot plegat amb l’objectiu d’engrescar altres joves que vulguin fer propostes per millorar la ciutat.
La Irene creu que “hi ha molta gent jove de L’Hospitalet que està una mica adormida i cal reactivar-la perquè, des d’una perspectiva crítica, podem parlar de les coses que volem millorar a la ciutat”. I en la mateixa línia, el Ricard ha assegurat que “a mi el que em va motivar va ser intentar moure la gent jove, perquè si no et mous la gent tampoc no et segueix”.
Altaveu Jove vol promoure, igualment, activitats adreçades al teixit social del barri, com ara una xerrada sobre el dret a l’habitatge amb alumnat de l’institut Eduard Fontseré, el 14 de novembre, i un taller sobre el 25N, el Dia Mundial per a la Eradicació de la Violència Contra les Dones.